Zbog snijega koji u Srbiji neprekidno pada, na snazi je narandžasti meteoalarm. Na pojedinim saobraćajnicama usporen je saobraćaj, a zbog izlivanja vodotokova u opštini Doljevac je proglašena vanredna situacija.

Iz sela Šainovac evakuisano je 16 mještana, koji su smješteni u Doljevcu. U Tutinu pada ledena kiša, zbog čega su mnoga seoska domaćinstva ostala bez struje.

Snijega najviše ima na planinama – na Kopaoniku više od 70 centimetara, na Staroj planini 40, a na Pešterskoj visoravni više od pola metra.

Snijeg je usporio saobraćaj na auto-putu “Miloš Veliki” na dionici Preljina-Obrenovac i na Divčibarama, gdje je visina snježnog pokrivača 30 centimetara, javio je RTS.

“Putevi Srbije” saopštili su da je, zbog snijega i klizišta, auto-put E-80, kod mjesta Crvena Reka u smjeru ka Pirotu, jedini neprohodan pravac prvog prioriteta.

Na pojedinim planinskim dionicama zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, a vozačima se preporučuje oprez i obavezna zimska oprema.

Tokom noći u užičkom kraju je napadalo dvadesetak centimetara snijega, pa ga trenutno na Zlatiboru ima oko pola metra, a u pojedinim planinskim krajevima i više.

U Beogradu je visina snježnog pokrivača između deset i 15 centimetara, a na širem području grada i više.

Prema riječima rukovodioca Zimske službe preduzeća “Beograd put” Željka Maravića, na raščišćavanju se radi već drugu noć neprekidno i do sada nije bilo većih problema u saobraćaju.