Dok je prosječna plaća u Bosni i Hercegovini oko 900 maraka, imovinski kartoni političara su višemilijunski. Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine objavilo je, naime, ažurirane podatke o imovinskom stanju izabranih zvaničnika.

Srpski član Predsjdništva BiH Milorad Dodik prijavio je imovinu u vrijednosti od oko 2 milijuna 143 tisuće maraka. Procijenjena vrijednost imovine predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića je 140 tisuća KM, a bošnjačkog člana, Šefika Džaferovića, oko 319 tisuća maraka.

Kada je riječ o izaslanicima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, u imovinskom kartonu navedeno je da Fahrudin Radončić ima imovinu vrijednu skoro 5 milijuna maraka. SNSD-ov Nikola Špirić prijavio je imovinu u vrijednosti od milijun i 100 tisuća maraka. Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović nije naveo vrijednost svoje imovine, kao što nije naveo ni predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Među zastupnicima u Zastupničkom domu izdvajaju se Vojin Mijatović sa imovinom vrijednom 4 milijuna maraka. U Imovinskom kartonu Envera Bijedića navodi se cifra od milijun i 410 tisuća maraka. Milijunsku vrijednost imovine ima i Nada Mladina.