Američki košarkaš Džoni O’Brajant danas je i zvanično potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom za koju će nakon uspješno obavljenih ljekarskih pregleda i testova nastupati u takmičarskoj sezoni 2020/21.

O’Brajant se već stavio na raspolaganje, trenira sa timom, a kako je rekao za klupski sajt vjeruje da će mu period privikavanja proći brzo i da može mnogo da pomogne timu.

“Sve što želim je da donosim pobjede klubu, timu. Znate moju igru, znam puno vještina u ovoj igri, posebno za visokog igrača, mogu da šutiram za tri poena, mogu da igram ‘unutra’. Donosim raznolikost, timu nedostaje takva vrsta krilnog centra… dolazim da pomognem timu da nastavi da pobjeđuje, da radim i igram naporno”, rekao je on.

O’Brajant poznaje od ranije veći broj igrača u današnjem rosteru, a u Lokomotivi je radio i sa trenerom Bogdanom Karaičićem koji je sada dio stručnog štaba Zvezde.

“Znam dosta igrača u ovom timu, znam i nekoliko trenera u stručnom štabu. Očekujem da ću se odlično uklopiti. Ovo je odlična, sjajna grupa ljudi, glavni trener je zahtjevan, ali vrlo posvećen, stalo mu je do svojih igrača i mislim da će to prenijeti i na nas”, rekao je O’Brajant.

Kao igrač Makabija nije mogao da osjeti atmosferu Evrolige u Beogradu, ali o navijačima Crvene zvezde zna puno i očekuje veliku podršku čim se za to steknu uslovi zbog pandemije.

“Ne mogu da dočekam da zaigram pred navijačima, Znam da su zaista nevjerovatni i da će biti sjajno. Jedva čekam da ih vidim na tribinama – napred Crvena zvezda”, rekao je o’Brajant.