Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Pažnja se skreće i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Danas i sutra izvode se radovi na asfaltiranju kružnog toka na dionici Lukavica – Vraca, zbog čega je u vremenu od 10 do 15 sati najavljena obustava saobraćaja.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica, zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se od ponedjeljka od osam sati do petka u 16 sati obustavlja i u Tunelu Dragoraj na dionici Ključ-Mrkonjić Grad. Za vrijeme obustave saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zbog izvođenja radova na gradilištu autoputa obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, u noćnim satima (od 00.30 do pet sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Vitez-Travnik (Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do osam sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozači koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju mole se za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na Graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na Graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od sedam do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.