Od danas do 28. avgusta u Jajcu će biti prikazan izbor filmova s ovogodišneg, 27. Sarajevo Film Festivala (SFF).

“U četiri dana održavanja, bit će upriličene po dvije projekcije dnevno – svakog dana u 17.30 sati i u 21 sat. Ulaz na sve projekcije je besplatan”, saopšteno je iz SFF-a .

Izbor filmova 27. Sarajevo Film Festivala u Jajcu bit će prikazan na Tvrđavi, a u slučaju kiše sve projekcije filmova će se održati u Muzeju AVNOJ-a.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti u Turističkom info centru u Jajcu, od 11 do 17 sati, dan prije najavljene projekcije filma. Broj ulaznica je ograničen.

Danas su na programu filmovi “Ja sam Greta” Nathana Grossmana, i “Deset u pola” Danisa Tanovića, a sutra “Rocca – djevojčica koja će spasiti svijet” Katje Benrath – najbolji film Dječijeg programa ovogodišnjeg SFF-a te “Indexi” Bojana Hadžiabdića i Zorana Kubure.

U petak, 27. avgusta na programu su “Moj tata hot-dog” Anouka Fortuniera i “Buena Vista Social Club” Wima Wendersa.

Projekcije završavaju u subotu, 28. avgusta, filmovima “Stela” Stojana Vujičića i “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, filma nominiranog za Oscara za najbolji međunarodni igrani film.

Projekcije se održavaju u sklopu događaja “Desant na Jajce 2021.”, čiji su organizatori Inicijativa “Odmori u BiH” i JU “Agencija Jajce”. Realizaciju festivalskog programa u Jajcu podržali su Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Vlada Srednjobosanskog kantona, Općina Jajce i JU “Agencija Jajce”.