Prema najavama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Ministarstvo zdravstva KS i Koordinacioni tim za vakcinaciju u Zetri obavještava građane da se naredne sedmice na ovom vakcinalnom punktu očekuje dolazak 11.000 prvih doza vakcina Sinopharm i 3.430 doza pomenute vakcine za revakcinaciju.

U skladu sa tim, omogućit će se građanima koji su prvu dozu Sinopharm i AstraZeneca vakcina primili van Kantona Sarajevo da revakcinaciju pomenutim vakcinama izvrše na Zetri, dok revakcinacija Pfizer vakcinom još uvijek nije moguća.

“U navedenoj isporuci nije najavljen dolazak Pfizer vakcina, i nemamo informacije da li će i kada vakcine ovog proizvođača biti isporučene u Kanton Sarajevo”, obrazložili su iz Ministarstva zdravstva KS.

Kako je ranije najavljeno, početkom naredne sedmice počinje vakcinacija na punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Hadžići i Ilijaš, gdje će na raspolaganju građanima biti Sinopharm vakcine.

“Pozivamo sve punoljetne građane Kantona Sarajevo da iskoriste još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju i da obave imunizaciju, kako bismo u eventualni novi val ušli sa što manje rizika”, poručuju iz Ministarstva.