Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek najavio je da će se vakcinacija od sutra obavljati na više od 30 lokacija širom Srbije, uključujući sve kliničke centre, opšte bolnice i da će na tim mjestima biti preko 110 vakcinalnih punktova.

On je naveo da će 19.500 doza “Fajzerove” vakcine koja je stigla večeras i 2.400 doza ruske vakcine “Sputnjik” koje su došle ranije, biti utrošeno do nedjelje, 10. januara, a da se već 11. januara očekuje novi kontigent “Fajzerove” vakcine.

“Tako da u ovom mesecu treba da dobijemo oko 80.000 `Fajzerovih` vakcina, a do kraja meseca dobićemo i velike količine `Sputnjik` i kineske vakcine”, rekao je Đerlek za RTS.

On je dodao da će u februaru stići još 200.000 doza “Fajzerove” vakcine i da će se učiniti sve da se pojača tempo vakcinacije iz sedmice u sedmicu, kako bi se što više ljudi vakcinisalo.

Đerlek je ponovio da je od početka imunizacije 24. decembra vakcinu primilo oko 1.300 korisnika gerontoloških centara, a da su samo kod jedne osobe primijećena neželjena dejstva.