Na području Brčko Distrikta večeras na snagu stupaju nove naredbe Kriznog štaba i policijski čas koji će trajati narednih 15 dana.

Policijski čas počinje u 22.00 časa i trajaće do 5.00 časova ujutro, a nove mjere obuhvataju obustavu rada škola, kladionica, ugostiteljskih objekata, javnog prevoza, teretana i fitnes-centara, a uvodi se poseban režim rada u Javnoj zdrvastvenoj ustanovi “Zdravstveni centar Brčko”.

“Zabranjuju su svi oblici javnog okupljanja, uključujući i veća okupljanja u privatnim objektima. Rad u javnim ustanovama će biti organizovan tako da se izbjegne prisustvo većeg broja lica na radom mjestu. Ograničava se prisustvo na sahrana i dženazama do 30 lica”, rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi Brčko Distrikta Akif Pezerović.

Vjerskim predstavnicima preoporučeno je da vjerske obrede održavaju kao što je to bilo u martu i aprilu.

Očekuje se da se uz pridržavanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba, epidemiološka situacija u Brčkom poboljša u narednih 20 do 30 dana.

Policija je obavijestila sve privredne subjekte da mejlom dostave spiskove radnika koji su angažovani za rad u noćnoj smjeni, odnosno koji se moraju kretati tokom policijskog časa.

Saobraćaj na relaciji Bijeljina-Brčko-Banjaluka za vrijeme polocijskog časa odvijaće se obilaznicom.