Dvodnevni LGBT festival u berlinskoj četvrti Schöneberg, vjerojatno najveći u Europi, s preko 350.000 posjetitelja, odgođen je i održat će se sljedeće godine.

Organizatori su najavili da se ovogodišnje izdanje festivala otkazuje zbog pandemije koronavirusa. Bio bi to 28. po redu festival. Zbog nepredvidljive epidemiološke situacije, uslijed različitih varijanti virusa, organizatori su morali otkazati događaj, kazala je organizacija Gay Innkeepers’ Rainbow Fund za časopis LGBT zajednice Siegessäule.

Prema trenutnim restrikcijama u Berlinu, dozvoljena su okupljanja do 25.000 ljudi, ali tada svi sudionici moraju pokazati dokaz o cijepljenju ili negativni test. Organizatori kažu da je nemoguće zatvoriti cijelo festivalsko područje oko Nollendorfplatza, trga koji je bio popularan kod LGBT zajednice prije sto godina.

U prošlosti se festival održavao za vikend tijekom Mjeseca ponosa (lipanj), a potom u srpnju. Ove je godine festival prvotno odgođen za rujan, a potom za početak listopada. Sada su organizatori objavili da će se 28. festival, koji je popularan kod političara i poznatih osoba, održati 16. i 17. srpnja 2022. godine.