Francuski nogometni savez proglasio je PSG prvakom za sezonu 2019./2020. nakon što je vlada zabranila sva sportska natjecanja najmanje do rujna.

PSG je u trenutku prekida prvenstva zbog krize s koronavirusom imao 12 bodova prednosti ispred Marseillea i utakmicu više. Parižanima je ovo treći uzastopni i deveti naslov prvaka Francuske ukupno.

Aktualna tablica koristit će se i za popunjavanje mjesta koja vode u europska natjecanja. Marseille je trenutačno drugi, a Rennes treći, što znači da bi, prema aktualnoj tablici, ta dva kluba išla u kvalifikacije za Ligu prvaka.

U Europa ligu iz Francuske ide četvrtoplasirana momčad iz prvenstva te pobjednici kupa i liga kupa, no budući da se ta natjecanja neće odigrati (PSG je finalist u oba), u kvalifikacije za EL mogli bi ići Lille, Reims i Nice.

Iz lige su ispali Amiens i Toulouse, što bi značilo da drugoligaši Lorient, Lens ušli su u Ligue 1. Najveća promjena u odnosu na uobičajeno stanje na tablici je činjenica da je Lyon ostao bez plasmana u Europu prvi put od 1997. godine. Taj franuski velikan tako propušta najelitnije europsko natjecanje.