U okviru operativne akcije kodnog naziva “Vuk”, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su izvršili pretres stana na području opštine Novi Grad Sarajevo, a koji koristi lice G.S. (1975.). Tom prilikom pronašli su i privremeno oduzeli drogu, a navedeno lice su lišili slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Akciju su sproveli policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu.

Iz MUP-a KS su naveli da su u okviru akcije oduzeli jednu pvc kesicu sa NN materijom bijele boje koja svojim sadržajem asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 7 grama, jednu pvc kesicu sa NN materijom bijele boje koja svojim sadržajem asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 6 grama, jednu pvc kesicu sa patent zatvaračem sa NN materijom bijele boje koja svojim sadržajem asocira na opojnu drogu spid, jednu crvenu kesu sa natpisom „Online Store“ u kojoj su se nalazila dva veća pvc pakovanja sa NN materijom bijele boje koja sadržajem asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 815 grama, jednu pvc kutiju sa plavim poklopcem sa NN materijom bijele boje koja sadržajem asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 180 grama, te jednu digitalnu vagu crne boje sa tragovima NN materije.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenog lica.