Vanjskotrgovinska komora BiH u saradnji sa Institutom za certificiranje sistema u BiH organizira danas online informativni webinar o temi “Self-Care during COVID-19 (smjernice i preporuke za certifikaciju)”.

Direktor Instituta za certificiranje sistema u BiH Nedim Čaušević izjavio je da je riječ o događaju koji će pružiti osnovna znanja o najvažnijim elementima preventivnog ICS SARS CoV 19. sistema zaštite zdravlja i sigurnosti prema najboljim, epidemiološkim smjernicama.

“Cilj edukacije je okupiti stručnjake iz prakse i epidemiologe, kako bi prezentirali ulogu svojih institucija i aktivnosti koje su poduzeli u borbi protiv efekata koronavirusa, kao i na mjerama prevencije”, rekao je Čaušević.

Također, bit će obrađeno tumačenje principa primjene ICS smjernica, kao i odgovor na pitanje – kako na te smjernice gledaju otorinolaringolozi, pulmolozi, epidemiolozi i virusolozi, te uloge i odgovornosti u CoV-19 i šta poslije.

“Edukacija je namijenjena predstavnicima bh. poslovne zajednice, državnim službenicima u BiH, članovima kriznih štabova, komorskog sistema, epidemioloških službi, kantonalnih ministarstava obrazovanja, inspektorima i drugima”, rekao je Čaušević.

On je dodao da je učešće na webinaru besplatno za polaznike koji izvrše prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca na stranici VTKBiH.

Webinar će biti održan putem Zoom platforme.