Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH organizuje stručnu online konferenciju “TIMSS 2019 – “Nova prilika za bolje obrazovanje u Bosni i Hercegovini”, cilj je približiti načine na koje se rezultati i preporuke međunarodnih istraživanja mogu koristiti za unapređenje obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Tokom konferencije biće predstavljena i sveobuhvatna analiza prikupljenih TIMSS 2019 podataka koja će omogućiti detaljan uvid u rezultate i preporuke ovoga istraživanja, kao i u praktičan način njihove primjene, najavili su organizatori.

TIMSS 2019. rezultati, koje je Agencija predstavila javnosti 8. decembra 2020., potvrdili su sve ono na što nam je ukazala PISA 2018 – našoj djeci, u odnosu na njihove vršnjake širom svijeta, nisu pružene iste mogućnosti za ostvarenje punih potencijala.

Nakon više od 20 godina kontinuiranog rada na promjenama u obrazovanju, učinci dosadašnjih napora za unapređenje kvalitete i dalje su nevidljivi.

Što i kako dalje – samo su neka od pitanja kojima će se baviti učesnici stručne konferencije, saopštili su organizatori.