Pravo Ljudski Film Festival Sarajevo u okviru svojih post-festivalskih aktivnosti  predstavlja drugi online outreachprogram: Faktično, Fikcionalno i Fabularno: Zajedničko utjelovljenje. Program počinje 17. juna, a svi filmovi mogu se pogledati na web stranici Pravo Ljudski Film Festivala, saopćeno je iz Pravo Ljudski Film Festivala.

U saopćenju se navodi da drugi outreachprogram pod nazivom Faktično, Fikcionalno i Fabularno: Zajedničko utjelovljenje – utjelovljuje te predstavlja vlastito utjelovljenje mogućeg i zamišljenog zajedničkog svijeta. Svijeta koji otvara prolaze i prelaze namjernih i nenamjernih preloma zbog kojih prelazimo sa naučno-istraživačkog znanja iz filmskog i esejističkog svijeta na autohtona feministička znanja, rascjepe koji nas tjeraju da krenemo novim putevima i promijenimo metode praćenja. Rascjepi i prolazi zajedničkog utjelovljenja kao aktivne intervencije na tkivu društva, socijalnom, političkom, kulturnom i tjelesnom.

U vezi sa temom ovog programa te u partnerstvu sa Science for the People, Festival će objaviti prevod na lokalni/e jezik/e trodijelnog intervjua Katherine Bryant i Erika Wallenberga sa Donnom Haraway, izvorno objavljen od strane Science for the People Magazine.

Kustosi programa su saradnica i saradnik Pravo Ljudski Film Festivala Kumjana Novakova i Diogo Pereira, saopćeno je.