Narodno pozorište u Mostaru u svibnju će emitirati pet predstava online, od kojih su četiri komedijskog žanra. Već u petak, 1. svibnja, bit će prikazana predstava “Mostarska djelidba”, Skendera Kulenovića, u režiji Sulejmana Kupusovića.

Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i “liskalucima” svojstvenim ljudima iz te sredine.

Dolazi djelidba i sve se dijeli, ljudi, vjera, zemlja, sve. Smjenjuju se generacije, politički i vladajući režimi, ali mentalitet ljudi i problemi, u osnovi, ostaju uvijek isti.

U režiji Sulejmana Kupusovića, ova komedija počinje po završetku Drugog svjetskog rata, a završava u sadašnjem vremenu, dajući predodžbu o periodu rata u našoj zemlji od 1992. do 1995. i zemlji u kakvoj živimo i danas.

Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Ćorda, Amela Kreso i Miralem Kolečić.

Predstava “Soboslikar”, autora Donalda Churchilla, u režiji Emira Spahića, bit će emitirana 8. svibnja.

Predstava “Derviš i smrt” Meše Selimovića, u režiji Erola Kadića na rasporedu je 15. svibnja, a “Anđeli Babilona” nastala prema tekstu Mate Matišića, redatelja Admira Glamočaka, 22. svibnja.

Predstava “Šta ćemo sad”, Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića na rasporedu je 29. svibnja.

Sve predstave počinju u 20.00 sati.

Linkovi kojima će se moći pristupiti gledanju predstave bit će podijeljeni na Instagram i Facebook profilima Narodnog pozorišta Mostar, kao i na web stranici npm.ba.