Opština Centar Sarajevo traži od Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo izmještanje Zavoda za bolesti ovisnosti KS sa područja Gorice i izražava spremnost za sudjelovanje u rješavanju tog pitanja, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti.

Kako su naveli, stanovnici opštine Centar, tačnije MZ Gorica, već duže vremena traže da JU Zavod za bolesti ovisnosti KS bude izmješten s područja te mjesne zajednice.

Opštinski načelnik Nedžad Ajnadžić i ta lokalna zajednica, kako su naveli, razumiju stavove stanovnika te su se već obraćali resornom kantonalnom ministarstva.

“I Opština Centar je stanovišta da takav zavod ne može i ne smije biti smješten u urbanoj sredini. Stoga, ponovo upućujemo apel predstavnicima Ministarstva zdravstva KS, u čijoj nadležnosti je ta ustanova, da se iznađe adekvatan prostor za dislociranje Zavoda”, rekao je Ajnadžić.

Dodao je da će Opština u interesu svojih sugrađana i dalje insistirati prema nadležnima.

“Spremni smo, u okviru nadležnosti i mogućnosti, participirati u rješavanju tog problema, ali glavnu riječ bi trebala voditi kantonalna Vlada odnosno Ministarstvo zdravstva”, naglasio je Ajnadžić.