Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv B.S. iz Brčkog zbog sumnje da je oko 20. avgusta ove godine teškim zlostavljanjem i nanošenjem povreda supruzi i kćerki počinio nasilje u porodici.

Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, B.S. je optužen za nasilje u kojem je članu porodice nanesena teška tjelesna povreda.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je B.S. da je u sredinom avgusta u Brčkom, u dvorištu porodične kuće u kojoj zajedno žive, nakon verbalnog sukoba fizički napao oštećene nanijevši im objema tjelesne povrede. Sumnja se da je optuženi udarcima rukom u glavu najprije teško povrijedio kćerku u predjelu lijevog uha, a potom i suprugu polomivši joj vještačku vilicu. B.S. je potom supruzi zadao nogom udarac u stomak, dok je kćerku udario još nekoliko puta pri njenom pokušaju da zaštiti majku, navodi se u optužnici.

Nakon komplikovanja povreda, kćerka je poslije nekoliko dana podnijela prijavu protiv B.S., koji je odmah osumnjičen i ubrzo procesuiran zbog teškog porodičnog nasilja.

Nedugo nakon prijavljivanja, Tužilaštvo je sprovelo istragu i podiglo optužnicu protiv B.S. za krivično djelo nasilje u porodici, za koje je propisana kazna zatvora od jedne do pet godina. U daljnjem toku krivičnog postupka Tužilaštvo je optužnicu dostavilo Osnovnom sudu Brčko distrikta, gdje je u cijelosti potvrđena, stoji u saopštenju.