Nogometni klub Široki Brijeg potvrdio je u ponedjeljak kasno navečer kako su čak 18 igrača i jedan član stručnog stožera zaraženi koronavirusom.

Prva momčad hercegovačkog prvoligaša trenutno na treninzima ima na raspolaganju svega šest seniora zbog čega će zatražiti odgodu prvenstvene utakmice protiv Tuzla City i utakmice kupa protiv mostarskog Veleža.

Prije nekoliko dana je 12 širokobrijeških nogometaša osjetilo simptome i svi su blagovremeno stavljeni u izolaciju, a testiranje u ponedjeljak je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i još šest igrača NK Široki Brijeg pozitivni na COVID -19.

Svi su oni igrali u derbiju 11. kola Premijer lige BiH prošli vikend kada je na Koševu od Širokog Brijega sa 2-0 bolji bio FK Sarajevo.

Uprava Širokog Brijega je razočarana baš zbog te utakmice jer su tražili njenu odgodu, međutim, nadležna tijela Nogometnog saveza BiH su taj zahtjev odbacili.

“Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku ekipu i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, oni su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice”, podsjećaju iz Širokog.

Upozoravaju kako je u pitanju zdravlje i zaštita života, igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica.

“Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovom problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već netko drugi”, ističu Širokobriježani.