Policijski službenici Policijske uprave Trebinje otkrili su da je lice čiji su inicijali D.S. iz Trebinja izazvalo požar u naselju Banjevci u Trebinju, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

U saopštenju se navodi da je Policijskoj stanici Trebinje u utorak, 28. jula, oko 13.00 časova prijavljeno da je izbio požar u naselju Banjevci u Trebinju, te da su policijski službenici odmah po zaprimanju prijave izašli na lice mjesta.

“Preduzimanjem svih mjera i radnji policijski službenici su otkrili mjesto nastanka požara kao i uzrok. Nakon tih saznanja Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti”, navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Trebinje naveli su da su, u saradnji sa postupajućim tužiocem, policijski službenici nastavili da realizuju mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultirale otkrivanjem lica koje je izazvalo požar.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani istočne Hercegovine ne pale otpad i ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i preduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolisano širila i ugrozila kako ljudske živote tako i materijalna dobra građana.