Spektakularnim koncertom regionalnih zvijezda Jale brata, Bubbe Corellyja, Inasa, iz BiH, te Cobyja iz Srbije i Senidah iz Slovenije, na olimpijskoj Bjelašnici 15. decembra zvanično će biti otvorena nova skijašaka sezona, najavljeno je na večerašnjoj pres-konferenciji JKP ZOI’84.

Direktor JKP ZOI ’84 Kenan Magoda kazao je da je ponosan što na ovaj način, sa muzičkim mega zvijezdama, najavljuje otvaranje skijaške sezone 2019./2020. na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici.

“To će biti regionalni spektakl. Pokazat ćemo šta je Bjelašnica i šta je pravi domaćin. Ulaz za sve posjetioce biće besplatan. Zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i Vladi KS, siguran sam da ćemo 15. decembra napraviti jedan ozbiljan dernek, kako to Sarajlije znaju. Svi ćemo uživati na čistom zraku, dnevnom i noćnom skijanju”, kazao je Magoda.

Vršiteljica dužnosti predsjednice Turističke zajednica KS Azra Džigal izjavila je da će zajednica i ove godine sudjelovati u otvaranju turističke sezone.

“Odlučili smo da ove godine ponudimo nešto novo. Zaista se radi o popularnim muzičarima. Nadamo se da će na Bjelašnici prisustvovati između 20.000 i 30.000 ljudi. Već nam je najavljeno da dolazi 180 autobusa studenata”, kazala je Džigal.

Pripreme za otvaranje skijaške sezone privode se kraju, a olimpijsku ljepoticu već je prekrio snijeg.

Pored prirodnog snijega koji je padao proteklih dana, tu je i umjetni snijeg koji je napravljen pomoću specijaliziranih topova za vještačko osnježavanje.

Prema podacima Ski centra Bjelašnica-Igman, u akciji je čak 36 topova.

Tokom zimske sezone na Bjelašnici će na raspolaganju biti i dvije staze za noćno skijanje.

Iz firme ZOI’84 saopštili su da je za predstojeću zimsku sezonu spreman i šestosjed koji će, po njihovim riječima, funkcionirati bez ikakvih problema.

Pred početak sezone izvršen je i remont i farbanje svih ski-liftova, a postavljeni su i reflektori na trasi ski-lifta Kolijevka.

Iz ZOI-ja su naveli i da će sve skijaške staze biti spremne već do 10. decembra.