Na Jahorini je danas svečano otvorena Olimpijska arena u okviru koje su izgrađene igraonica za djecu i teretana na otvorenom, ukupne vrijednosti 47.000 KM.

Sredstva su obezbijedili Turistička organizacija “Jahorina” i grad Istočno Sarajevo.

Direktor Turističke organizacije “Jahorina” Igor Tošić ističe kako je riječ o novom sadržaju na vrhu planine, koji će dodatno privući turiste na ovu olimpijsku ljepoticu.

“Olimpijski centar ‘Jahorina’ nam je izašao u susret, prepoznao našu ideju i od njih smo dobili lokaciju za realizaciju sadržaja. Potvrda da smo dobar posao uradili jesu zadovoljni korisnici kojih je svaki dan sve više”, rekao je Tošić.

On je istakao da se pažljivo vodilo računa pri izboru sprava koje su sertifikovane, kao i o bezbjednosti svih korisnika.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da su iz kreditnih sredstava grada realizovani brojni projekti na području svih šest gradskih opština, a jedan od njih je i izgradnja dječijeg parka, zajedno sa teretanom na otvorenom na samom vrhu Jahorine.

On je istakao da sam projekat po vrijednosti nije najvažniji od onih koje rade, ali da po sadržaju i lokaciji jeste značajan.

“Ovaj dio planine na vrhu postaje sigurno najposjećeniji kada su u pitanju ljetni dani. Svima zajedno koji su učestvovali u realizaciji novog sadržaja bio je zadatak da omogućimo dolazak što većeg broja turista u ljetnom periodu, tako da smo konačno usaglasili da je turizam glavna privredna grana Sarajevsko-romanijske regije”, rekao je Vuković.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek zahvalio je gradu Istočno Sarajevo i Turističkoj organizaciji “Jahorina” za vrijednu donaciju.

“Vrh na planini je simbol svega što je Olimpijski centar uradio, a sada pogled govori od hiljadu riječi jer prije tri godine nije bilo ničega na planini. Imamo odličnu saradnju sa opštinama u sastavu grada i svim preduzećima i zato mi je drago što smo sve razlike ostavili iza sebe. Imamo jedan cilj, a to je uspjeh Sarajevsko-romanijske regije i Jahorine kao nosioca razvoja cijele ove regije”, istakao je Elek.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić podsjetio je da je Jahorina ove godine realizovala mnogo dobrih projekata – od tauera, alpin-kostera, lupstera, pedalina na jezeru, skaj-dajva, uređenih staza, do postavljanja rasvjete, te ostvarila zavidne rezultate.