Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje i privela devetoricu muškaraca zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad deset muškaraca starosti 40, 29, 39, 41, 32, 39, 36, 32, 36, 54 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 40-godišnjak od srpnja 2020. do travnja 2021. godine na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine kokaina koje je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Zaprešića te potom neovlašteno prodavao drugim preprodavačima droge i krajnjim konzumentima također na području grada Zaprešića ali i okolice.

Dio kokaina je radi daljnje neovlaštene prodaje i temeljem njihovog zajedničkog dogovora, predavao prvom 39-godišnjaku, a koji je kokain preuzimao u njegovom stanu ili u neposrednoj blizini predškolske ustanove u Zaprešiću.

Nadalje, upravo taj prvi 39-godišnjak je tu istu drogu potom skrivao, vagao i prepakiravao i to u prostorijama predškolskog odgoja u Zaprešiću nakon čega je, od srpnja 2020. do travnja 2021. godine, kontinuirano neovlašteno prodavao kokain, marihuanu i hašiš u Zaprešiću i okolici.

Kokain je prodavao krajnjim kupcima temeljem prethodnih telefonskih dogovora u prostorijama predškolske ustanove, u njenoj neposrednoj blizini, ali i na drugim dogovorenim mjestima na području Zaprešića i okolice. Dio novca stečenog takvom neovlaštenom prodajom droge predavao je osumnjičenom 40-godišnjaku, a dio novca zadržao za sebe.