U crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kravici kod Bratunca služen je parastos za 158 nastradalih Srba iz ovog mjesta i susjednih zaselaka u posljednjem ratu, od kojih je 49 ubijeno na pravoslavni Božić 1993. godine.

Služen je parastos, održan kratak komemorativni program, te odata počast i položeno cvijeće uz spomen-krst u Kravici za 3.267 poginulih srpskih civila i boraca iz srednjeg Podrinja i Birča.

Na taj način biće obilježeno 28 godina od stradanja Srba na području bratunačke mjesne zajednice Kravica.

Na pravoslavni Božić je ubijeno 49, ranjeno 80 srpskih civila i vojnika, a sedam ih je nestalo. Pet ih još nije pronađeno ni nakon 28 godina. Među nestalima tog dana su i dvije žene.

Selo je na Božić opljačkano i zapaljeno je 688 srpskih kuća. Uništeno je oko 2.000 pomoćnih i 27 društvenih objekata. Oko 1.000 stanovnika u jednom danu je ostalo bez domova i kroz smetove se probilo prema Drini. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 101 dijete.

Ni 28 godina od stradanja Srba niko nije odgovarao za ubistva i zločine u Kravici, izuzimajući dvojicu Bošnjaka koji su osuđeni za tri pojedinačna ubistva na području Bratunca.