Sve je počelo 2017. Godine, kada je Merima Bašić administratorica grupe na raznim forumima razgovarala o parfemima, čija je velika ljubiteljica. Odlučila je pokrenuti grupu “Parfemologija”, za sve obožavaoce parfema, koja danas broji više od 17.000 članova iz cijelog regiona, nekih dijelova Evrope, ali i Amerike. Kako kaže, uskoro bismo mogli očekivati i prvo registrovano udruženje ljubitelja paarfema. A prvi projekat je u pripremi.


Adi Hasić jedan je od admina grupe, a član je od osnivanja. O prednostima grupe, kaže, mogao bi pričati danima, a jedina negativna strana je što vam strada novčanik. To pogotovo važi za niš parfeme, iako ni dizajnerskim cijena nije niska.

Osim Merime i Adija tu su još dva admina, a Amina je jedan od njih. Na svu sreću dobro su organizovani i bez obzira na puno objava koje treba odobriti kaže da su zaista dobar tim.

Lorena Grbavacje član grupe je već neke 2 godine. Parfeme voli otkako je mala djevojčica, i mama joj je savjetovala da iz kuće nikada ne izlazi bez parfenma. Osim poznanstava u grupi naučila je korisne stvari o parfemima, koji parfemi idu za koje godišnje doba, šta su niš parfemi.

Arman Kovačević svoje učešće i doprinos često daje svim članovima grupie. S obzirom na to da je veliki poznavaoc parfema, uvijek je spreman svima dati savjet.

Parfemi su neizostavni dio stajlinga i identiteta. Potreba za ovakvom grupom postoji, stoga se nadamo da će ova grupa kao i do sada iznjedriti nova prijateljstva, znanja i svakako želimo im što više članova.