Predstavnici Partije demokratskog progresa predali su Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za donošenje deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike RS kojom se ne dozvoljava povećanje stope PDV-a u BiH i traži smanjenje fiskalnih nameta u RS.

Prema riječima predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, cilj ovog strateškog dokumenta jeste da fiskalna politika u RS i njenim lokalnim zajednicama bude zasnovana na najnižim porezima, doprinosima, taksama i svim drugim fiskalnim i parafiskalnim nametima u regionu.

“To je jedini način da otvorimo novi prostor za investicije, privredna ulaganja, razvoj i nova radna mjesta. Cilj je da RS bude mjesto u kome vrijedi živjeti i gdje svako može ostvariti poslovnu korist, ali i korist za Republiku”, rekao je Borenović.

Dodao je da administracija u Republici Srpskoj mora biti moderna, racionalna, brza, efikasna i ekonomična.

Kako je istakao, PDP je protiv bilo kakvog povećanja stope PDV-a u BiH i akciza na gorivo i naftne derivate, te traže da Narodna skupština obaveže predstavnike RS u zajedničkim institucijama da se ponašaju u skladu sa pomenutim stavom.

Borenović je rekao kako se nada da će Narodna skupština ovu inicijativu podržati i ocijeniti je opravdanom i korisnom, nakon čega bi se za taj dokument tražila podrška građana u opštinama i gradovima RS.

On je pomenutu inicijativu predao zajedno sa potpredsjednicima PDP-a Jelenom Trivić i Igorom Crnatkom, poslanikom te stranke Draškom Stanivukovićem i generalnim sekretarom PDP-a Milkom Grmušom.