Press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine održana je danas na stadionu La Meinau u Strazburu, a na pitanja novinara odgovarali su selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine sutra će gostovati Francuskoj u četvrtom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

„Želimo da odigramo dobru utakmicu i moramo imati dosta samopouzdanja. Svi znamo kakvu ekipu ima Francuska i imamo veliko poštovanje prema njima. Što se tiče prošlog meča on nam služi da izvučemo neke pouke i da se što bolje pripremimo za sutrašnji. Igrači su zdravi, nemamo problema sa povredama i nadam se da će tako i ostati”, kazao je uoči sutrašnje utakmice selektor Ivaylo Petev.

Ivaylo Petev

Kapiten “Zmajeva” Edin Džeko je istakao individualni kvalitet aktuelnih svjetskih prvaka.

„Ne može jedan igrač sam da donese prevagu. Francuska ima više individualnog kvaliteta od nas i mogu lakše da naprave razliku na terenu. Neće biti lako pred njihovim navijačima i sigurno da žele da budu prvi u grupi. Mi moramo kao u prošlom susretu da damo sve do sebe. Tada smo zaslužili više od onog što smo ostvarili, ali taj meč je prošlost i ne treba se vraćati na njega. Moramo da pružimo i više od maksimuma i samo tako možemo napraviti pozitivan rezultat”, poručio je Džeko.

Kapiten se osvrnuo i na to što bh. navijači neće sutra biti na tribinama.

„Šteta je što naši navijači ne mogu prisustvovati utakmici. Mislim da je bilo realno da i oni budu tu, ali nažalost neće ih biti. Nadam se da će se i te stvari uskoro promijeniti. Ako neko poštuje sve mjere mislim da mu treba biti dozvoljeno da prisustvuje na ovakvim događajima”, rekao je Džeko.

Utakmica četvrtog kola grupe D kvalifikacija za SP između Francuske i Bosne i Hercegovine igra se sutra na stadionu La Meinau u Strazburu od 20.45 sati.

Francuska je lider u grupi ”D” sa sedam osvojenih bodova. Ukrajina ima tri boda, Finska dva i Bosna i Hercegovina i Kazahstan po jedan.