Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na početku posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji obišao je gradilište Pelješkog mosta u Komarni, mjestu na obali južnog Jadrana, pri čemu je izjavio kako očekuje da će most biti funkcionalan za prometovanje polovinom 2022. godine.

Gradilište je posjetio u pratnji predstavnika Hrvatskih autocesta (HAC) i lokalnih dužnisnika povodom spajanja kopnenog i morskog dijela Pelješkog mosta u mjestu Komarna.

“Danas se stavlja jedan od segmenata rasponske konstrukcije koji će spojiti kopnenu stranu ovdje u Komarni sa ostalim stupovima mosta i predstavlja jedan važan korak u izgradnji Pelješkog mosta za kojeg očekujemo da bude spojen do kraja ove godine, a da bi sve skupa, s dovršetkom pristupnih cesta, profunkcioniralo do lipnja 2022. Otprilike godinu i pol dana smo pred funkcionalnim Pelješkim mostom i spajanjem juga Hrvatske s ostatkom zemlje. To je naš ključan cilj, osigurati integritet državnog teritorija Republike Hrvatske”, kazao je hrvatski premijer.

Fizičko spajanje kopna s drugom stranom bit će obavljeno do kraja 11. mjeseca ove godine, nakon čega će trebati obaviti dodatne završne radove.

Projekt Pelješkog mosta vrijedan 520 milijuna eura sufinanciran s je 357 milijuna eura europskim sredstvima.