Ekvadorski biciklist Richard Carapaz (INEOS) koji je prošle godine iznenađujuće osvojio Giro d’Italia, odustao je od nastupa na posljednjoj etapi utrke po Poljskoj, nakon što je u subotnjoj dionici doživio pad i ispustio vodstvo.

Carapaz je pao sredinom brdske etape u kojoj je s velikom prednošću slavio Belgijac Remco Evenepoel i preuzeo majicu vodećeg. Ekvadorac je uspio završiti etapu, ali je je na cilj stigao zaostavši za Evenepoelom 3:21 minute, prenosi Hina.

“Richard je izgubio nešto kože, a osjeća i bolove u mišićima, uglavnom na desnoj strani trbušnog zida i u desnom kuku. Čini se da je dobio nekoliko udaraca i nagnječenja”, izjavio je momčadski liječnik Alistair Park.

U nedjelju je vodstvo Carapazove momčadi odlučilo da Ekvadorac neće startati u posljednjoj etapi.

“Richard je osjećao bolove nakon pada pa smo procijenili da je u ovom trenutku bolje dati mu vremena za oporavak i da danas ne starta”, objavio je u nedjelju sportski direkotr INEOS-a Matteo Tosatto.

Carapaz bi sljedeći nastup trebao imati 15. kolovoza na jednodnevnom monumentalnom klasiku “Il Lombardia”, što će mu poslužiti kao priprema za obranu naslov na Giro d’Italia, koji je iz svibnja premješten jesenski termin od 4. do 26. listopada.