Danas je na Boračkom jezeru u općini Konjic, počelo snimanje serije “Podrugljivci”, prve web serije za mlade u Bosni i Hercegovini. Snimanje će trajati do 24. oktobra.

Serija “Podrugljivci” govori o načinu na koji se mladi ljudi suočavaju s prošlošću u liku vlastitih očeva, te prati njihovo promišljanje, razgovor i djelovanje koje ih u konačnici dovodi do mirnog rješenja problema.

Autorski tim serije čine: Nejra Latić-Hulusić, redateljica, Anes Osmić, scenarista i Vuk Vuković, producent. Koproducent serije je Omladinska novinska asocijacija.

U glavnim ulogama su mladi ljudi, srednjoškolci i studenti/ce.

U seriji se, u sporednim ulogama, pojavljuju i i već poznata glumačka imena u Bosni i Hercegovini, koja su željeli podržati ovaj omladinski projekat. Među ostalima, tu su Alma Tanović, Lana Zablocka, Minka Muftić, Maja Salkić i druge.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Laboratorije mira, organizovane od strane Fondacije Mozaik i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija, uz novčanu podršku Britanske ambasade u Bosni i Hercegovini, te zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Schuler Helfen Leben (SHL).

Prema planovima, serija će premijerno biti prikazana u januaru naredne godine.