Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak, Glavna podružnica Mostar, večeras počinje s tečajem crtanja i obrade fotografije, u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u 19 sati.

Nakon uspješno završenog tečaja pisanja tekstova iz područja copywritinga, a u svrhu promoviranja kulturnih aktivnosti, događanja i projekata, na red je došao tečaj crtanja i obrade fotografije, priopćili su iz Napretka.

Na ovom besplatnom tečaju, kroz šest dvosatnih susreta, koji će se održavati četvrtkom od 19 sati, u Narodnoj knjižnici HNŽ-a, polaznici će naučiti nešto više o kreativnim tehnikama crtanja olovkom i rapidografom, te unaprijediti svoje crtače sposobnosti.

Također, polaznici Napretkovog tečaja naučit će kako taj isti crtež obraditi u Photoshopu, programu za uređivanje fotografija.

Kako je naglasio voditelj tečaja, Višeslav Lučić, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna te član Uprave Napretka, cilj ovog tečaja je naučiti početnike osnovama crtanja i obrade fotografije u naprednom programu za uređivanje fotografija, Photoshop.

“Time spajamo tradicionalnu i digitalnu umjetnosti u jednu, a što je i aktualno i potrebno u ovom novom modernom dobu”, kazao je.

Tečaj crtanja i obrade fotografije namijenjen je studentima i odraslima, a jedini uvjet za prisustvovanje tečaju je dolazak s osobnim prijenosnim računalom.

Zbog pandemije koronavirusa Napredak je morao ograničiti broj prijava polaznika kako bi se poštovale zapovijedi kriznih stožera.

Polaznici koji uspješno savladaju tečaj dobit će i odgovarajući certifikat.

Tečaj crtanja i obrade fotografije organizira se uz potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta, navodi se u priopćenju.