Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je danas da će podržati svaku novu crnogorsku vladu u kojoj nema DPS-a, ističući da će nova vlada imati karakter tranzicione i da joj je prvi zadatak “demontaža totalitarnog režima”.

Medojević je rekao da se nada da će se Demokratski front sa ostatkom opozicije dogovoriti o tipu vlade i dodao da “narod traži pravdu nakon godina pljačke”.

“Važno je da vlada bude reformska, patriotska i da ima širu podršku ne samo domaće, nego i međunarodne zajednice”, izjavio je Medojević na konferenciji za novinare Demokratskog fronta.

On je ocijenio da 41 poslanik nije dovoljan za mandat nove vlade.

“Ukoliko dođe do bilo kog dogovora, DF će podržati, samo ako nema DPS-a. DPS mora biti lustrirana”, smatra Medojević.

Odgovarajući na pitanja novinara, Medojević je kazao da će nova Vlada definisati stav o priznanju Kosova, a da je on u medijima iznio stav DF-a da je to pitanje o kojem moraju imati kompromis.

Lider DNP-a Milan Knežević pozvao je kolege iz opozicije da stave moratorijum na razlike i da se krene u ekonomski oporavak zemlje.

On je ponovio poziv predstavnicima manjina za saradnju. “Manjinama nije mjesto u gubitničkom savezu Mila Đukanovića”, dodao je Knežević.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da u Vladi treba da budu najbolji, nezavisno od toga jesu li u strankama ili nisu.