Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković izjavio je za BHRT da Perica Bundalo za njega više nije šef poslaničkog kluba ove stranske, te da na tom mjestu vidi Jelenu Trivić. Dodao je da će takav stav iznijeti pred stranačke organe.

Stanivuković je to rekao nakon što je sinoć Klub PDP-a u NSRS bio podijeljen pri izjašnjavanju o prijedlogu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Ddika da je po vitalni interes RS štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH o gradnji Pelješkog mosta u Hrvatskoj.

Šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS Perica Bundalo nije želio da komentariše stav Stanivukovića, kratko rekavši da odluku o tome ko će biti šef donosi Glavni odbor stranke

Predsjednik stranke Branislav Borenović rekao je da će razmotriti metode i modele rada kluba PDP-a u Narodnoj skupštini, ali da niko neće snositi posljedice, te da ova stranka ostaje opoziciona.

“Moje mišljenje da Perica Bundalo više ne bi tebalo da bude šef poslaničkog kluba. To je moje mišljenje i ja ću to javno iznijeti na organima stranke. Jer previše je blag, previše kalkuliše, previše računa po mom ukusu po mom mišljenju, imam 26 godina kad vidim šta se dešava u ovoj zemlji mislim da je suludo stisnuti taster „za“, rekao je Stanivuković.

“Mislim da je važno da svaka politička partija dozvoli svojim članovima zvaničnicima slobodu izražavanja. Pravo na mišljenje koje može iskazati potpuno slobodno bez bilo kakvih sankcija i u parlamentu RS, parlamentu BiH i svakom lokalnom parlamentu”, rekao je Borenović.

Izvor: Vladimir Šušak/BHRT