Uhapšen je granični policajac PGP Brčko, za kojeg postoji osnova sumnje da je primao novac i puštao osobe u BiH koje su dolazile s područja s kojeg je zabranjen ulazak u BiH zbog koronovirus.

Osobe koje su podmitile graničnog policajca da bi prešle granicu stavljene u izolaciju.

Njima je trebalo biti izdano Rješenje o odbijanju ulaska u BiH ili su trebali biti smješteni u samoizolaciju uz prethodno izdano Rješenje nadležnog organa, kojim radnjama je direktno ugrozio javno zdravlje većeg broja građana BiH jer je iste osobe nekontrolirano pustio na područje BiH, sve za određenu sumu novca koju je zahtijevao od istih.

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, proveli su aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih radnji počinjenih od policijskog službenika PGP Brčko, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz članka 217. KZ BiH.

Pored pretresa osumnjičenog policijskog službenika Granične policije BiH, pretresane su i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, koje je koristio osumnjičeni policijski službenik.