I ove godine su u budžetu Opštine Centar Sarajevo obezbijeđena finansijska sredstva sa ciljem podrške redovnom školovanju romske djece.

Sredstva su namijenjena kao pomoć za nabavku knjiga i školskog pribora koji su potrebni za redovno pohađanje nastave i uspješno savladavanje školskog gradiva. Opština Centar je u budžetu za 2020. godinu obezbijedila 8.500 KM za tu namjenu.

U školskoj 2020/2021. godini u deset osnovnih škola na području opštine Centar nastavu redovno pohađa 85 učenika Roma, a skoro polovina te romske djece je u Osnovnoj školi “Hasan Kikić” na Gorici.

“Donacije od po 100 maraka je dobilo 38 učenika Osnovne škole ‘Hasan Kikić’, po deset učenika iz škola ‘Alija Nametak’ i ‘Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak’, osam iz škole ‘Silvije Strahimir Kranjčević’, njih šest iz škole ‘Isak Samokovlija’, četiri iz škole ‘Musa Ćazim Ćatić’, po tri učenika iz škola ‘Hasan Kaimija’ i ‘Safvet-beg Bašagić’, dva iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, te jedan učenik iz Katoličkog školskog centra”, saopštili su iz Opštine Centar.