Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske naredne sedmice će raspisati javni poziv za podršku privrednim subjektima iz prerađivačke industrije koji su tokom ove godine investirali sredstva u nabavku novih tehnologija i opreme, najavio je resorni ministar Vjekoslav Petričević.

Petričević je naveo da će podrška biti obezbijeđena privrednicima koji su uložili sredstva s ciljem unapređenja proizvodnog procesa, te prilagođavanja novim uslovima na tržištu prouzrokovanim samom pandemijom koronavirusa.

“Javni poziv biće otvoren 15 dana i svi koji su investirali ostvarivaće pravo na dodjelu tih sredstava”, rekao je Petričević, koji je sa načelnikom opštine Srbac Mlađanom Dragosavljevićem posjetio privredna društva “Teksprom” i “Best teks” u ovoj lokalnoj zajednici.

On je rekao da ovo ministarstvo radi proaktivno na terenu, te da je cilj da se posjetama privrednim subjektima sagledaju njihove potrebe i uslovima poslovanja izazvanim pandemijom koronavirusa.

“Razgovarali smo o svim aktivnostima Ministarstva koje mogu biti od koristi samim privrednicima. Upravo smo se dotakli i teme koju je i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević iznio, a to je mogućnost većeg izdvajanja po osnovu unapređenja tehnološkog razvoja privrednih subjekata, nabavki mašina, kao i svih procesa unutar toga”, naglasio je Petričević.