Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je čestitku reprezentativcu Bosne i Hercegovine Amelu Tuki na osvojenoj srebrnoj medalji na Svjetskom prvenstvu u atletici. 

“Poštovani Amele, iznimna mi je čast i zadovoljstvo, kao zamjeniku predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te u svoje osobno ime, uputiti najiskrenije čestitke na osvojenom drugom mjestu u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Našoj zemlji si donio novu medalju, srebro, i postigao najveći uspjeh bh. atletike i sporta u povijesti, na što smo svi ponosni. Želim ti obilje zdravlja kako bi mogao ostvariti puno pobjeda, te osvojiti još medalja, koje su na ponos tebi, tvojoj obitelji, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Neka ti ova medalja bude motiv za još veće športske podvige i rezultate na životnom putu. Želim ti još puno uspjeha u daljnjim športskim natjecanjima, ali i životnim borbama i planovima. Želim ti dobro zdravlje i svako dobro.”