Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić – Bileća zajednički granični prelaz “Vraćenovići”, vrijednosti investicije iznad 2,5 miliona eura.

Tegeltija je izjavio da je ovo još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa Evropskom unijom. Ujedno, on je izrazio nadu da će u narednim godinama biti još većih realizovanih uspješnih projekata.

“U narednim godinama potrudićemo se da i drugi graničeni prelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi treba da budu u 21. vijeku”, istakao je Tegeltija.

Zajednički granični prelaz “Vraćenovići” izgrađen je na teritoriji Crne Gore. Integracijom dva granična prelaza u jedan zajednički, u kome od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između ove dvije zemlje.

Ovaj savremeni granični prelaz, površine je 9.000 metara, sa tri ulazne i tri izlazne trake, kao i jednom posebnom trakom za teretna vozila.

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prelaza “Vraćenovići” počela je krajem februara od kada je bio zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture.