U jutarnjim časovima na dionicama u višim planinskim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na poledicu i mjestimično zasniježen kolovoz. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Gradiška, a na izlazu iz BIH kolona teretnih vozila duga je na GP Šamac.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene grupe ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Savjeta ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je d 18h do 05h. Na području RS zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.