Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaće sve zakonom propisane mjere i radnje, u cilju zaštite lične i imovinske bezbjednosti svih građana i očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti uz poštovanje principa humanosti, te uz intenzivno prisustvo i rad policijskih službenika na terenu, naročito na mjestima gdje se ilegalni migranti najčešće kreću i okupljaju.

To je zaključeno je na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije ovog entiteta na kojoj je izvršena analiza stanja ilegalnih migranata na području RS, entiteta u Bosni i Hercegovini.

“Zaključeno je da će policija RS, u skladu sa potpisanim sporazumom, nastaviti pružati pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti istočne granice od ulaska ilegalnih migranata”, saopšteno je iz MUP-a RS.

U saopštenju se dodaje da će se u narednom periodu intenzivno raditi na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela “Krijumčarenje lica” zajedno sa Tužilaštvom BiH, Graničnom policijom BiH, SIPA-om i Službom za poslove sa strancima.