Večeras je odigrano osam utakmica polufinala play-offa za plasman na naredno Evropsko fudbalsko prvenstvo i poznati su svi parovi finalnog doigravanja za plasman na smotru najboljih selekcija Evrope.

Selekcije Norveške i Srbije su u Oslu odigrali remi 1:1, nakon kojeg su igrali i produžetke u kojima je više spretnosti i sreće imala selekcija Srbije koja je na kraju slavila pobjedu rezultatom 2:1. Oba gola za Srbiju postigao je Sergej Milinković Savić.

Srbija će u finalu baraža igrati protiv Škotske koja je savladala selekciju Izraela tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

I u duelima BiH – Sjeverna Irska (1:1) i Slovačka – Republika Irska (0:0) su pobjednici odlučeni tek nakon izvođenja jedanaesteraca, a sretniji i precizniji bili su fudbaleri Sjeverne Irske i Slovačke te će igrati finale baraža.

Sjeverna Makedonija savladala je selekciju Kosova rezultatom 2:1 i plasirala se u finale play-offa za plasman na Evropsko fudbalsko prvenstvo. Sjeverna Makedonija će u finalu baraža igrati protiv Gruzije koja je danas s minimalnih 1:0 bila bolja od Bjelorusije.

U preostalim mečevima polufinala Island je na domaćem terenu rezultatom 2:1 savladao Rumuniju i u finalu će igrati protiv Mađarske koja je slavila veliku gostujuću pobjedu od 3:1 protiv Bugarske.

U finalu play-offa za EURO igrat će Mađarska-Island, Sjeverna Irska-Slovačka, Srbija-Škotska i Gruzija-Sjeverna Makedonija.