Usljed bujičnih i visokog nivoa podzemnih voda, nizvodno i južno od Trebinja, poplavljeni su dijelovi Popovog i Petrovog polja.

Na području Trebinja su zbog obilnih padavina poplavljeni lokalni putevi Strujići-Orašje-Čavaš, veza sa magistralnim putem Trebinje-Ljubinje i put za selo Velju Goru, potvrdio je načelnik Područnog odjeljenja Republičke uprave civilne zaštite Radoslav Prelo.

Protok vode kroz grad je 250 metara kubnih vode u sekundi, pa za sada nema opasnosti od plavljenja u priobalnom području, istakli su iz dispečerskog centra Hidroelektrane na Trebišnjici.

Iz Meteorološke stanice Trebinje su naveli da je juče u Trebinju palo 28,4 litara kiše po metru kvadratnom, a nisu zabilježeni jači udari vjetra.

Direktor Javnog preduzeća “Ekologija i bezbjednost” u Trebinju Stevan Bekan rekao je da je situacija sa padavinama pod kontrolom, te da nema prijava građana o šteti.

Zbog povećanja vodostaja na svim vodotokovima postoji mogućnost bujičnih poplava na području Bosne i Hercegovine, a moguće je i izlijevanje rijeke Drine, saopštila je Javna ustanova “Vode Srpske”.

Civilna zaštita i Spasilački klub “Wolf” iz Foče izveli su akciju spasavanja tri starije osobe u mjestu Kozja Luka, a dežura se u Miljevini zbog opasnosti od izlijevanja Bistrice.