Vlada Republike Srpske smijenila je, na telefonskoj sjednici, vršioca dužnosti direktora Područne jedinice Poreske uprave u Istočnom Sarajevu Marka Kubatliju iz DNS-a.

Kubatlija, koji je ostao lojalan lideru DNS-a Nenadu Nešiću, prvi je kadar ove stranke koji je smijenjen nakon raspada koalicije sa SNSD-om. Smjene kadrova DNS-a, ranije je najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Marko Kubatlija odlazi prvi, a za njim će sa pozicija republičkih i javnih institucija biti smijenjeni svi kadrovi DNS-a koji dolaze sa područja gdje su opštinski odbori ove stranke potpisali sporazum o zajedničkom nastupu sa opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima,precizirao je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

RADOVAN VIŠKOVIĆ, predsjednik Vlade RS

“Paljanski opštinski odbor te stranke nije ispoštovao raniji dogovor saSNSD-om i nedavno je potpisao koalicioni sporazum sa SDS-om i PDP-om kada je riječ o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.”

U SNSD-u čekaju da se oglase ostali opštinski odbori DNS-a.Onaj banjalučki već je podržao SNSD na lokalnom nivou.

IGOR RADOJIČIĆ, gradonačelnik Banje Luke

“Juče je iz Gradskog odbora DNS-a potvrđena je privrženost Vidovdanskoj koaliciji u Banjaluci i ja sam zahvalan koalicionom partner i za mene naše partnerstvo u Banjaluci i dalje važi, bez obzira na komplikacije na državnom nivou”.

Inače, iz DNS-a danas je potvrđeno da je Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza, ovlašten za zastupanje i predstavljanje stranke na osnovu rješenja Osnovnog suda u Banjaluci. Kako je navedeno, izvršen je i upis novog statuta DNS-a u sudski registar, koji je stupio na snagu. Nešić se danas nije javljao na naše pozive.