Stotine građana ispratili su tragično stradale Mirelu Rezo i Stjepana Jukića na posljednji počinak.

Sahrana Mirele Rezo, tragično stradale djevojke u mjestu Tribistovo kod Posušja, održana je danas na groblju Martića križ, uz prisustvo obitelji, rodbine, te mnogobrojnih prijatelja i sugrađana.

Mirela Rezo (2001.) bila je brucošica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu gdje je studirala biologiju.

Tragično je stradala zajedno s još sedam prijatelja u novogodišnjoj noći u vikendici u Tribistovu. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Svetu misu zadušnicu na groblju Matića križ u Posušju predvodio je generalni vikar Mostarske biskupije don Željko Majić.

On je, obraćajući se prisutnima, rekao da su cijela zemlja i region s prijemom tužne vijesti iz Tribistova zapali u tugu te da se na prolaznom svijetu ne mogu i neće dobiti odgovori na brojna pitanja.

“Sve nas je duboko potresla vijest o smrti mladih iz naše biskupije. Želimo da nas blagoslov prati tokom cijelog života. Nova godina trebala je svečano započeti, a mi smo danas svi tužni i žalosni. Mirela je bila vjerna Bogu i odana crkvi. Bol je ovladao svim ovim dušama i stoga naše molitve za buduću svijetlost Božiju. Pomozimo i porodici naše Mirele da izađu iz tuge, boli i jauka”, rekao je don Majić.

Pomolio se za mir u našoj zemlji i svijetu, kazavši da je uvijek tužno ispraćati mlade.

U nesreći je stradao i Stjepan Jukić (2001.), koji je studirao na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Nakon što je obavljen obred pogreba i sahrane Mireli Rezo, na istom groblju, Martića križ u Posušju, održana je sahrana mladiću Stjepanu Jukiću. 

Don Željko Majić, sekretar Mostarske biskupije predvodio je i ovaj obred, uz poruke saučešća od mostarsko-duvanjskog biskupa Petra Palića.

Za Stjepana je kazao da je bio uzoran mladić koji je uvijek bio uz članove porodice, prijatelje i sugrađane. Kazao je da je odlazak mladih uvijek bolan uz izraze saučešća i poruke članovima porodice Jukić da ostanu pribrani i budu jaki u bolu.

– U novoj godini došao je glas smrti, ne jedne, već osam mladića djevojaka. Posebno pitanje je zašto. Kada bismo znali zašto je Isus u 33. godini podnio muku križa, zašto se čuo krik u Betlehemu… Kada bi znali odgovore na to, znali bi i za ovo. Volio bih da u ovom trenutku u nama živi vjera uskrsnuća, kazao je don Željko Majić.  

Građani Posušja ne pamte ovakvu tragediju.

U vikendici kod Posušja prekjučer je pronađeno osam tijela mladih koji su proslavljali Novu godinu. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom, ali službene informacije bit će poznate nakon istrage.

Posljednji ispraćaj i sahrana Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković, koji su stradali u istoj tragediji bit će obavljeni u ponedjeljak, 4. januara.

Sprovodni obredi će početi u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu, a predvodit će ih mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

Jučer popodne je završena obdukcija,a točan uzrok smrti bit će poznat nakon toksikološkog nalaza čiji bi rezultati trebali biti poznati sutra.