Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević i ministrica za obitelj Mađarske Katalin Novak, potpisale su danas u Budimpešti Memorandum o suradnji u području mladih, kojim se želi potaći suradnja između omladinskih organizacija i institucija u dvije zemlje.

Prilikom potpisivanja Memoranduma istaknuto je da su Bosna i Hercegovina i Mađarska prepoznale zajednički interes za jačanje suradnje u području mladih, te je među prioritete stavljena razmjena informacija, znanja i istraživačkih radova koji se tiču omladinskog rada, razmjena posjeta omladinskih izaslanstava, organiziranje omladinskih radnih kampova i znanstvenik klubova. Predviđena je suradnja u umjetničkim i kulturnim područjima za mlade.

Potpisivanju Memoranduma prethodio je radni sastanak na kojem je, uz ministrice Gudeljević i Novak, sudjelovao i državni ministar za administrativne poslove u Uredu premijera Mađarske Mark Jano. Razgovarano je o aktualnostima iz područja djelovanja Ministarstva civilnih poslova, posebice u uvjetima pandemije. Konstatirano je da je potrebno uložiti maksimalne napore kako bi se mladima omogućio normalan nastavak obrazovanja i tako umanjile mogućnosti negativnih posljedica pandemije na buduće generacije.

Ministrica Novak je istaknula značaj skrbi o mladima i obitelji kao temeljem društva te prezentirala konkretne mjere koje Madjarska poduzima kako bi ojačala poziciju, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.