Već osamnaest dana traje intenzivna potraga za Mićom Kneževićem iz Drvara, koji je, bez znanja zdravstvenih radnika samovoljno napustio Interni odjel livanjske bolnice. Rodbina je ogorčena, a policija, članovi Gorske službe spašavanja i vatrogasci čine sve da bi ga pronašli.

Prilog našeg novinara Frane Mioča

Sedamdesetsedmogodišnji Mićo Knežević, nakon što je dovezen kolima hitne pomoći iz Drvara, primljen je na Interni odjel Livanjske bolnice peti srpnja oko jedanaest sati i trideset minuta, a već istoga dana oko 14 nestao je s odjela. Njegov nestanak je bolnica prijavila policiji tri sata kasnije, te od tada traje intenzivna potraga.

“U stvari, oni su nama rekli, znate kako: “Pa nama su i prije odlazili pacijenti, pa se vraćali”. Oni su bili svjesni toga da tata ima moždani udar, problema s centrom za ravnotežu, da čovjek treba da se pripazi”, kaže kćerka nestalog Miće, Ana Knežević.

U potragu za Mićom Kneževićem, osim policijskih djelatnika, uključili su se odmah i pripadnici GSS-a i članovi livanjskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, kao i brojni građani. Pretraženo je veliko područje, no nikakvih rezultata još nema.

“I dalje tražim od građanstva, ukoliko imaju kakvu informaciju, da obavijeste policiju na broj 122. Te informacije ne mogu biti samo od žitelja našeg kantona, nego mogu biti iz cijele BiH”, navodi načelnik PU Livno Robert Vidović.

“Radili smo pretragu i sa dronovima, tražili smo pomoć i od kolega, tako da su nam u ispomoć došli i potražni psi i ljudi iz drugih stanica”, rekao jeMarino Vidović iz GSS-a.

O cijelom ovom slučaju Ivan Cikojević, ravnatelj Kantonalne bolnice u Livnu nije htio govoriti.

“Ovaj predmet je u radu, o detaljima same istrage ne bih trebao ništa reći”, tvrdi on.

Kako smo uspjeli doznati od njegove rodbine, nestali Mićo Knežević je prije dolaska u livanjsku bolnicu preživio tri moždana udara, a u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen je zbog bolova u trbuhu i visoke temperature.

IZVOR: BHRT