Četrdesetjednogodišnji policajac čiji su inicijali M.L, koji je danas ranjen u Igalu, preminuo je u Specijalnoj bolnici u Risnu, a zbog sumnje da su povezani sa ovim krivičnim djelom uhapšena su dva muškarca od oko 45 i 50 godina, te ženska osoba od oko 70 godina, potvrdila je Uprava policije Crne Gore.

Iz Uprave policije su naveli da raspolažu podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica, te da su u toku aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

Policajac M.L. ranjen je danas oko 14.45 časova u Ulici Sava Ilića, prilikom privođenja navedena tri lica koja kod sebe nisu imala identifikaciona dokumenta. Nakon što je jedan od njih ranio policajca hicem iz svog pištolja, sve troje su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Za njima je organizovana potjera i tom prilikom su blokirani grad i širi pogranični pojasa prema Hrvatskoj, a locirani su na području Sutorine oko 17.00 časova, kada su i uhapšeni.

Muškarac od oko 45 godina prilikom hapšenja je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike, te im zaprijetio.

“Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj su policijski službenici pogodili napadača iz vatrenog oružja i onesposobili, dok su druga dva lica, muškarac od oko 50 godina i ženska osoba od oko 70 godina savladani”, navodi se u saopštenju.

Policija je zahvalila svim građanima Herceg Novog koji su davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bjekstava