Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Suzana Gašić izjavila je danas da je, zahvaljujući stabilnoj epidemiološkoj situaciji, u Republici Srpskoj povećan broj dolazaka stranih turista.

“Turizam je grana privrede za koji vjerujem da će se brzo oporaviti. Masovnim procesom vakcinasije treba da doprinesemo sigurnom okruženju”, rekla je Gašićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da je Trebinje vodeći grad ljetnog turizma u Republici Srpskoj, ističući da je na zavidnom nivou i posjeta domaćih i stranih turista banjskim kapacitetima i planinama.

“Kroz promociju domaćih destinacija u protekloj godini, iako smo bili u godini pandemije virusa korona, vidljivo je da su se građani sami upoznali sa domaćim destinacijama i da te informacije šire dalje”, istakla je Gašićeva.

Ona je rekla da je projekat turističkih vaučera odličan za lokalne poljoprivredne subjekte koji se bave ugostiteljstvom i turizmom i pružanjem usluga smještaja.

“Nadamo se da će ovaj projekat nastavi da živi ne samo u uslovima pandemije i da će pomoći privrednim subjektima, te da će postati redovan kojim ćemo približiti naše destinacije domaćim građanima i stranim turistima”, zaključila je Gašićeva.