Predstavom “O nježnosti”, rediteljice Ines Pašić, Pozorište lutaka Mostar u nedjelju, 13. septembra, otvara novu pozorišnu sezonu.

U nedjelju, 27. septembra, na repertoaru je predstava sa štapnim lutkama “Mačak u čizmama”, rediteljice Elzbiete Eysimont. U oktobru je na repertoaru nagrađivana predstava s klasičnim lutkama “Bajka o izgubljenom vremenu”, rediteljice Tamare Kučinović. Sve predstave počinju u 11.00 sati.

Glumci Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy s predstavom “O nježnosti”, predstavljat će Pozorište lutaka na tri festivala. Polovinom septembra Pozorišta lutaka gostovat će na 24. susretima pozorišta/kazališta lutaka Bosne i Hercegovine u Bugojnu, u oktobru na 19. međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjaluci, a nakon toga na 21. međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih kazališta LUT FEST u Istočnom Sarajevu.

Iz Pozorišta lutaka Mostar navode kako je zbog epidemije koronavirusa broj gledatelja ograničen na 50, maske na licu su obavezne, a publici će se pri ulasku u pozorište mjeriti tjelesna temperatura.