Pravni fakultet Univerziteta u Zenici počeo je implementaciju projekta koji se odnosi na sigurnost na internetu, sigurnosti i zaštita ličnih podataka na internetu.

“Pravni fakultet je nedavno zaključio Memorandum o saradnji s neovisnom nevladinom organizacijom CRDFGlobal te je tako svim studentima Univerziteta u Zenici omogućeno da nauče o glavnim opasnostima u digitalnom prostoru, da razumiju vrste ličnih podataka koji su cilj hakerskih napada i da nauče načine kako zaštiti svoje lične podatke, elektronske uređaje i izvore podataka. Jednako tako, našim smo studentima omogućili da besplatno steknu znanja kako da identificiraju izvore lažnih vijesti i kako da spriječe cyber prevare.” Kazala je prof.dr.Larisa Velić, dekanesa Pravnog fakulteta UNZE.

E-kurs se sastoji od deset modula animiranih trening videa nakon kojih student rješava finalni test i, ukoliko položi, dobija certifikat o završenoj obuci. Ovaj project Pravni fakultet UNZE implementira uz podršku Ureda američkog State Departmenta koordinatora za američku pomoć Evropi i Aziji.