Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sa zamjenikom glavnog tužitelja i rukovoditeljem Posebnog odjela za ratne zločine Milankom Kajganićem i suradnicima, sastala se u Beogradu sa tužiteljicom za ratne zločine Snežanom Stanojković i njezinim zamjenicima i suradnicima, u prisustvu predstavnika UNDP-a Ivana Jovanovića i Sabine Hidanović.

Na sastanku se raspravljalo o nastavku regionalne suradnje posebno u predmetima kategorije II koje je preuzelo Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije, a koje prati i glavni tužitelj MRMKS-a Serge Brammertz.

Predstavnik UNDP-a upoznao je delegacije da će biti organiziran nastavak Palićkog procesa u cilju unapređenja regionalne suradnje pod pokroviteljstvom UNDP-a, a na kojoj će sudjelovati i glavni tužitelj Brammertz.

Nakon održanog sastanka, glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sa suradnicima se sastala sa ambasadorom BiH u Republici Srbiji Aidom Smajić.

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima iz oblasti regionalne suradnje u procesuiranju ratnih zločina, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.